Stalo se již tradicí, že o Vánocích zdobíme a rozsvěcujeme vánoční stromeček. Mnozí z nás vánočně dekorují i své domovy a zahrady. Pro tyto účely jsou určené mnohé světelné vánoční dekorace, jako například řetězy, krápníky, sněžení a další osvětlení v mnohých krásných barvách a odlescích.

Hitem letošní sezóny je tzv. LED bateriové osvětlení. Bateriové proto, protože je napájeno z tužkových baterií. Bez problémů tak nahradí osvětlení na elektrický přívod. Řetězy, krápníky, sněžení, vánoční hvězdy na špičku stromu a další světelné dekorace nyní můžete instalovat i tam, kde je problematické najít napájecí zdroje.

Nejvíce žádaným osvětlením jsou LED bateriové řetězy, které se povětšinou instalují na vánoční stromeček, ale třeba i na okna, okolo garnýží, na verandu, terasu, okolo listnatých stromů atd.

Dalším oblíbeným artiklem jsou krápníky. Krápníky si lze představit jako jednotlivé kabely různé délky se světelnými zdroji, které visí na hlavním přívodním kabelu směrem dolů a vytváří dojem visících krápníků. Toto osvětlení se vyjímá především na balkónech, na oknech, terasách, ve výlohách a na fasádách domů.

Výhodou tohoto vánočního osvětlení je právě typ napájení – na tužkové baterie. Nemusíte tedy řešit přívodní kabely k elektrickým zástrčkám. LED diody spotřebují jen velmi málo energie, baterie tak dlouho vydrží. A v neposlední řadě je výhodou jejich příznivá cena co se týče poměru cena/kvalita výrobků.

K dekorování domova volte osvětlení ve své oblíbené barvě. Světelné dekorace se vyrábí v klasické teplé bílé (svíčky) a studené bílé (halogeny), ale také v nejrůznějších veselých barvách, jako jsou červená, fialová, zelená, modrá a několikabarevná (multicolor).

Součástí některých bateriových produktů je tzv. timer. Timer vám umožní načasovat rozsvícení dekorace každý den ve vámi určenou hodinu.

Hlavním kritériem pro výběr vánočního osvětlení na baterky (vianočné svetielka na baterky) je použití. Dobře rozvažte, zda osvětlení bude použito do exteriérů – na terasu, zahradu, atrium, příjezdovou cestu atp., nebo zda vám stačí osvětlení interiérové.

Vánoční osvětlení na baterky rozsvítí a zútulní každý prostor.